Saros Körfezi’nin koylarını pek bir severim. Daha doğrusu Saroz’un denizi severim, koyları da yanında eşantiyon. 🙂 Size bu yazıda Saros Körfezi koylarından anlatmak istediğim yer Gökçetepe. Gökçetepe Tabiat Parkı, güzel Saroz Körfezi’nin içinde yer alan kamp alanlarından biri. Sadece kamp demek haksızlık olur tabii, deniz, eğlence, aradığınız pek çok şey var tabiat parkında.

Gökçetepe Tabiat Parkı ve Kamp Alanı
Gökçetepe Tabiat Parkı ve Kamp Alanı

Saros Körfezi Koyları’ndan Danişment Orman Kampı‘nı daha önce yazmıştım, bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Onun dışında Erikli, Kömür Limanı, İbrice, Enez gibi başka yerlerini de görme fırsatım olmuştu. Eski zamanların birinde orman içinde bir kamp yeri olan, nefis bir denizi olan bir yerde kalmıştım ama bir türlü ne adını hatırlayabiliyordum ne de yerini… Geçen sene de aramış ama bulamamıştım. Bu sene Orman İşletmesinin sitesinde karşıma çıktı: aradığım yer Gökçetepe Tabiat Parkı idi!

Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?
Gökçetepe Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Gökçetepe’ye gidiyorsanız; Keşan’dan sonra Erikli değil, Enez değil, Bahçeköy girişinden devam ediliyor. Bahçeköy’den sonra Çamlıca beldesinden “Denize gider” tabelası takip ediliyor. Eskiden yoktu ama artık heryere “Gökçetepe Tabiat Parkı” tabelaları koymuşlar. Yani kolayca bulunabilir durumda. Önce Gökçetepe Köyü karşınıza çıkıyor. Ondan 5-6 km. sonra da Gökçetepe Mesire Yeri giriş tabelası…

Gökçetepe Tabiat Parkı’nın Google Haritalar üzerindeki konumu için tıklayın.

Gökçetepe Tabiat Parkı İmkanları

Saros Körfezi - Gökçetepe Kampı
Saros Körfezi – Gökçetepe Kampı

Kamp alanının en uç noktasına kadar medeniyet yani su ve tuvalet ulaşmış durumda, ilk gittiğim yıllarda hiçbiri yoktu ve çok daha sakin ve bakirdi. Girişte bir market ve restoran, Çakıl Koyu denilen park alanının sonunda ise kafeterya bulunuyor.

Çakıl Koyu’na ulaştığınızda, pırıl pırıl balıklarla dolu bir deniz sizi bekliyor. Eğer hoşlanıyorsanız, şnorkel, palet gibi ekipmanlarınız yanınızda olsun. Bol bol balık kovalayabilirsiniz 🙂 Denizde rahat etmek için deniz ayakkabısı götürmeniz iyi olur.

Deniz taşlık, adı üstünde çakıl, yani kumsal sevenlere hitap etmeyebilir, tercihiniz kumsalsa Uzunkum sizin için daha iyi bir alternatif olabilir.

Gökçetepe Tabiat Parkı 2021 Konaklama Fiyatları

Gökçtepe’ye kendi çadırınız ile gidebilir veya park alanında hazırlanmış kıl çadırlarda kalabilirsiniz. Aşağıda 2021 yılı fiyatlarını görebilirsiniz.

  • Ranzalı kıl çadır: gecelik konaklama ücreti 300 TL,
  • Kendi çadırınız: gecelik konaklama ücreti 110 TL,
  • Karavan: gecelik konaklama ücreti ise 150 TL,
  • Araç giriş ücreti: 40 TL.

Fiyatlar kişiden bağımsız yani aynı çadırda 3 kişi kalsanız da 110 TL ödüyorsunuz.

Ayrıca tabiat parkı içinde Marisstone Hotel adında bir otel ve Bungalov konaklaması imkanı da var. 2000 kişilik toplu kamplar için ayrılmış bir alanı da var. Fiyat ve rezervasyon için aşağıdaki telefonlardan iletişime geçebilirsiniz.

  • 444 45 27
  • 0 506 864 07 28
  • 0 530 762 99 61
  • 0 537 974 06 41
  • 0 506 469 90 30

Havası güzel, suyu güzel Saroz Körfezi’nin en sevdiğim koyu burası oldu. Saros Körfezi’nin muhteşem koylarından birine mutlaka siz de uğrayın.

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

28 Yorumlar

  1. Merhaba;
    4 Günlük bayram tatilimizi İstanbul’a yakın ve en uygun fiyatlarla nerede yapabiliriz diye düşünürken,

    kamp yapmaya karar verdik. İlk başta çok endişeli olmamıza rağmen Saroz körfezinde ESENTEPE KAMP

    ALANI’nda kalmaya karar verdik. Keşandan Enez’e doğru giderken 40 km sonra Karaincirli Köyüne

    sapıyorsunuz. Zaten Kampın tabelaları sonrasında sizi oraya götürüyor. Köyden sonra yollar stablize,

    biraz yavaş gidebilirsiniz. Kamp alanında çok iyi karşılandık. Çetin Bey ve Eşi Öznur Hanım gerçekten

    çok ilgilendiler. Biz kendi çadırımızla gitmiştik fakat malzemesi olmayanlar için kiralık çadırları da

    mevcutmuş. Ağaçlık alanları oldukça fazla yani gölgede gayet keyifli bir kamp yapabilirsiniz. Denizi tek

    kelimeyle mükemmel. 200 m civarı yürümeniz gerekecek. Biz hiç sorun etmedik. Kampın içinde market ve

    kafeterya mevcut. Fiyatları gayet makul. Biz yemeklerimizi bile kafeteryadan yedik. Bir akşam mangal

    yaptık. Diğer günler zahmete bile değmez diye düşündük. Telefonlar çekiyor. Tuvaletleri ve duşları gayet

    temiz. Zaten en küçük bir ikazda hemen gerekeni yapıyorlar.
    Bol bol oksijen, tertemiz hava ve deniz (bu arada denizi kum), sessiz, kafa dinlemek, dinlenmek, kuş

    cıvıltıları arasında arkadaşlarınız veya yakınlarınızla güzel vakit geçirmek istiyorsanız, İstanbul

    yakınları için çok doğru bir seçim olacaktır.
    Biz ilk fırsatta tekrar gideceğiz. “1 haftalık konaklama için daha uygun rakamlar yapabiliriz” dediler.
    Tam bir aile kampı.

    • Mesire yerine girişte araç, kişi ve çadır için ödeme yapıyorsunuz. Ben çadır kuracağım derseniz yerin nerede olduğunun önemi olmaksızın parasını alıyorlar.

  2. HAFTA SONU SAROZ GÖKÇETEPE DE EV KİRALIK VE DOĞANIN BU KADAR BAKİR VE TEMİZ BİR HAVAYI BİR ARADA YAŞAMAMIŞTIM.

    DENİZ İÇİN SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA TEK KELİMEYLE İFADE ETMEK İSTERSEK , MAVİNİN MAVİ OLDUĞUNU, TEMİZİN TEMİZ OLDUĞUNU, KOYLARIN KOY OLDUĞUNU BU YERDE ANLAMAK VE YAŞAMAK ÇOK MÜMKÜN.

    BU YERİ GÖRMENİZİ YAŞAMANIZI ÇOK İSTERİM İNANIN ÇOK DİNLENECEKSİNİZ.

    AKŞAM KUŞLAR CIVIL CIVIL, DENİZ DALGASIZ ÇARŞAF GİBİ,
    HİÇ BİR ŞEY DÜŞÜNMEDEN BİR KADEH ŞARAP DÜNYALARA BEDEL İNANIN.

    SEVGİLERİMLE,

  3. Geçtiğimiz bayram tatilinde (7-10 Ağustos 2013) Gökçetepe’deydik. Ulaşım gayet rahat ve basit. Özellikle Keşan’dan sonraki kısım gayet hızlı geçilebiliyor. Gökçetepe Kamp Alanı maalesef henüz bayram veya tatil yoğunluğuna hazır değil. Tam organize olmuş bir işletme göremedim. Önemli eksikler var ki bunlar hazırlıksız gidenler için ciddi sıkıntı yaratabilir. Örneğin;

    1- Tuvalet ve Lavabo yoğun zamanlarda ihtiyacı karşılayacak sayıda değil. Tuvalet kuyruğunun 10 kişiye kadar çıktığı anlar oldu. Eğer çadırı yakınına atarsanız yoğunluktan bunalabilirsiniz, uzağına atarsanız da git gel sorun olabilir.
    2- Zaman zaman tuvalet ve lavabolarda su kesintileri yaşandı, bu çok ciddi bir sorun.
    3- Kamp alanına gece kampçı alınıyor ve adamlar gecenin bir yarısı arabayla gelip karanlıkta çadır kurmaya çalışıyorlar. Tabi sizin uyku ve sinirler felç. Biz gece 2’de çadır kurmaya çalışanlarla karşılaştık.
    4- Denizi öğlen 12’ye kadar gayet temiz, berrak ve güzel. Fakat 12’den sonra (deniz dibi kayalarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum) kıyıda garip bir sarılık ve bulanıklık oluşuyor.
    5- Elektrik, uzatma kablo, ışık vesaire hizmeti oldukça zayıf. Burada gidenlerin en az 5’er metre uzatma kablo, ucu duylu kablo ve ampül götürmesi şart. Yoksa karanlıkta kalınabilir.
    6- Ortak veya kiralık buzdolabı diye birşey yok. Bozulacak şeyler götürmeyiniz. (telefonda var denilebilir temkinli olunuz)
    7- Alanın girişince manav, market, cafe vesaire mevcut. Zaruri ihtiyaçları karşılayacak nitelikte. Bu açıdan iyi.
    8- İstediğiniz her noktada ateş ve mangal yakılabiliyor. Tehlikeli olmakta birlikte büyük bir rahatlık tabiki. Ateşle baş edemeyip orman yangınına sebebiyet vermek konusunda çok başarılı acemi kampçılara dikkat 🙂
    9- Günlük 1 çadır (çadır size aitse, 4 kişiye kadar) 25 TL. Fiyat makul.
    10- Araç için 1 defaya mahsus 15 TL tahsil ediliyor. Tavsiyem kaç gün kalacaksanız toplu olarak ÖDEMEMENİZ. Her gün kalacağınız ertesi gün için uzatma yapmak daha mantıklı. Para iadesi yok.
    11- Havası gayet güzel, çok sıcak değil.
    12- Ormanlık alana kurulacak çadırlar keyifli vakit geçirmek için ideal.
    13- Sahil’de Cafe mevcut. Gece eğlenceleri düzenleniyor, güzel ve keyifli.

    Bir daha gider miyim? Hayır alt yapı eksiklikleri tamamlanana kadar gitmem.

  4. değerli paylaşım için çok teşekkür ederim.Bende bu kampta 2000 yılında güzel keyifli bir hafta sonu geçirmiştim.Tam adını bilmediğim ve uzun süre araştırma gereği hissetmediğim için yerini unutmuştum.Sayenizde öğrenmiş oldum.
    Gerek aile gerekse iş çevresindeki tüm arkadaşalrıma tavsiye ettiğim bir kamp bölgesi.Tertemiz çam havası solumak ve aynı zamanda sarozun muhteşem güzelliğini kalabalıktan uzak yaşamak ve seyretmek için harika bir yer 🙂
    benim merak ettiğim konu şu..
    Amatör balıkçıyım ve son yıllarda çipura mercan avına merak sardım 🙂
    bu bölgede avlanabilirmiyim? Eğer cevap evet ise hangi dönemler avlanma için uygundur?
    şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum 🙂

  5. Merhabalar, bizde gökçetepeye gidicez bayram için. Yakın zamanda orda bulunanlara bir sorum olucaktı. Sahilin etrafında çay bahçeleri , kafeler yada yemek yencek herhangi bir yer (gözleme vs. ) duş wc var mıdır ?

  6. geçen hafta biz de gittik buralara, muhteşem bir doğası var ve deniz tertemiz.

    gitmeyi düşünenler için tavsiyem yanlarına bol su ve güneşlik almalarıdır zira koyda ne elektrik ne su ne wc var, teknolojiyle tek alakası cep telefonunun çekiyor olması 🙂

  7. ben buraya 20 yıl önce gitmiştim o zamnalar 1 ev ve kır kahvesinden başka bir şey yoktu. en kısa zamanda bir daha ziyaret etmek isterim. ama kıyıköy ve kastro gibi hüsrana uğramak istemem. ikisindede 20 yıl önceki halinden eser yok.

  8. Saros korfezi icin gostermis oldugunuz ilgi için çok tesekkurler bu yazinizi izninizle kendi blogumda paylasicam. daha fazla bilgi almak isteyenler blogumdan da faydalanabilir biraz bilgi vereyim erikli ,enez,yayla ve güneyli başta olmak üzere birbirinden güzel sahil beldeleri vardır otel sektoru kısıtlı oldugu için daha cok günlük kiralık evlerle konaklama sağlanmaktadır.

    deniz kumsal ve temiz havasıyla huzurlu tatil arayanları bekliyoruz.

  9. Ülkemizin her köşesi birbirinden güzel.Ama bu güzellikler keşfedilip tanıtılmayı bekliyor.İnsanlarımız sırf öğünmek için cüzdan dolusu para harcayarak başka ülkelere gidiyorlar.
    Ülkemizin Bu güzellikleri bulup tanıttığınız için sizlere ve ekibinize teşekkür ederim

Yorumunuzu Yazın