Yurtdışına çıktığınızda içme suyu sorunu beklenmedik bir şekilde karşımıza çıkıverir. İçme suyu neden sorun olsun diye düşünenleriniz ile  ilk yurtdışına çıkıp da marketlerde Hayat Su aramaya başladıklarında görüşelim 🙂 Yurtdışında hangi suları içmeli bir bakalım mı?

Yurt Dışında Hangi Suları İçmeli?
Yurt Dışında Hangi Suları İçmeli?

Yurtdışında Hangi Suları İçmeli?

İçme suyu sorununu ikiye ayırmalıyız:

Birincisi, çeşme suları içilir mi? Bu gavurların sularını içersem ölür müyüm? Korkmayın ölmezsiniz. Hatta bazen aldığınız şişe sularından bile çok daha kaliteli ve lezzetli su içersiniz çeşmeden. Misal Viyana, mis gibi dağ suyu akar çeşmeden. Bu nedenle gitmeden önce gideceğiniz yerde çeşmeden su içiliyor mu diye bilgi edinmenizde fayda var

İkincisi de markete girdim su alacağım, ya da bir büfeden su alcağım hangisinden alayım. Sular çeşit çeşit renk renk.

  • Öncelikle bildiğimiz anlamda su almak için “no gas” olmasına dikkat etmelisiniz. Yoksa mineral water dedikleri, su ile soda arası birşey içersiniz.
  • Sular kapak renklerine göre farklılaşır, bu renkler suyun cinsini gösteren, kanunen ayrıştırma zorunluluğu olan renklerdir. The International Bottled Water Association (IBWA)sayfasından şişelenmiş su çeşitleri hakkında detaylı bilgi de alabilirsiniz.

Su Şişelerindeki Kapak Renkleri Ne Gösterir?

  • Mavi, -ki bizim ülkemizde başka renklisini zor bulursunuz-  doğal kaynak suyunu temsil eder.
  • Beyaz kapak arıtılmış su demektir.
  • Kırmızı kapak ise o suyun kuyu suyu olduğunu gösteririr. Bu renkler uluslararası geçerliliği olan renklerdir.

“Suyun mavi kapaklısını aldım, doğal kaynak suyu missssss” gibi diye düşünmeyin yine de. Farklı markalar arasında tatlar çok fazla değişkenlik gösterebiliyor.

Amsterdam, Strasbourg gibi Türklerin yoğun yaşadığı yerlerde “Hayat Su” veya benzer Türk markalarını bulabilirsiniz.

Bu arada gezileriniz sırasında çantanızda mutlaka su bulundurun. Susuz kalmayın, hatta normalde tükettiğinizden daha fazla su tüketin çünkü sürekli hareket halinde olmak vücudumuzun normalin üstünde su kaybetmesine neden oluyor.

Yolda kalın.

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

1 Yorum

Yorumunuzu Yazın